KONCEPT IZDELAVE SPLETNE SKUPNOSTI - Fras, Denis (D. Fras, 2010)
Čeprav obstajajo samo nekaj let, so spletne skupnosti postale nepogrešljiv del samega spleta. Mlado in staro po vsem svetu je podvrženo temu novemu fenomenu. Da bi jih bolje razumeli, se odločimo pogledati v ozadje že obstoječih spletnih skupnosti in na njihovi podlagi sami analiziramo in izdelamo spletno skupnost Moja Šola, namenjeno navezovanju stikov med bivšimi sošolci, ter poskušamo implementirati funkcionalnosti, principe in tehnologije spletnih skupnosti, ki že obstajajo in so paradni konj Spleta 2.0. Ukvarjamo se tudi s težavami na katere naleti uporabnik in so povezane predvsem z varovanjem podatkov in identiteto uporabnika. Za izdelavo uporabimo odprtokodni sistem za upravljanje vsebin (CMS) Joomla, s katerim izdelamo našo spletno skupnost in module, ki so potrebni, da deluje in zadostuje vsem zakonitostim, katere bomo izpostavili v diplomskem delu. Social Networks, CMS, Content Management System, Web 2.0, Social Network creation.