KAKOVOST ŽIVLJENJA SVOJCEV PO SAMOMORU - Klančar, Anja (2009)
Diplomsko delo najbolj obravnava tematiko žalovanja po samomoru bližnjega. V nalogi sami se bomo posvetili predvsem kako živeti z dejstvom in resnico, da je naša draga oseba izgubila življenje zaradi samomora. Opisali bom tudi oteženo žalovanje, vzroke samomorov, nekaj statističnih podatkov na splošno. Posvetili se bomo malo tudi temi, kako lahko organizacija sama vpliva na posameznikovo življenje in njegovo kakovost življenja. Diploma deals with the topic of mourning following the suicide neighbor. The task itself will be a major focus in particular how to live with the fact and the truth that our dear person has lost life due to suicide. I will also describe the difficulty lamentation, the causes of suicide, and some statistical data in general. We paid a little dark organization may itself affect the individual's life and his quality of life.