TRADICIONALNI RADIO V NOVEM MEDIJSKEM OKOLJU - RADIO SLOVENIJA NA SVETOVNEM SPLETU - Železnikar, Mateja (M. Železnikar, 2009)
Svetovni splet je v zadnjem desetletju spremenil celotno medijsko pokrajino. Vplival je tako na tiskane kot na elektronske medije, ki so se razliÄno prilagodili novim zahtevam obÄinstva. Radio ni izjema. PosluÅ¡anje radijskih programov prek spleta, ki postaja vse pogostejÅ¡e, ni veÄ linearno, posluÅ¡alci se sami odloÄajo, kaj, kdaj in kje bodo posluÅ¡ali izbrane radijske vsebine. Strokovnjaki opozarjajo tudi na velik pomen javnih medijskih servisov, ki bi morali na tem podroÄju prevzeti vodilno vlogo. BBC, ki je postal v zadnjih letih sinonim za kakovostno ponudbo tudi na svetovnem spletu, jo je. DrugaÄe je z RTV Slovenija, ki strategije razvoja na svetovnem spletu nima. Internet has changed media landscape thoroughly in the last decade. The influence is obvious in all traditional media, which has managed to adjust more or less successfully. Radio is no exception. Listening to radio programmes on the internet has changed. It is no longer linear and users decide where and when to listen the radio. The Public Service Broadcasters should take an active and leading role in the so called “new media”. The British Broadcasting Company (BBC) has managed to do this and it is now an example for quality Public Service Media. Radiotelevizija Slovenija is not. It does not have a strategy of developing itself in the “new media”. Yet.