IZDELAVA TER VZDRŽEVANJE PNEVMATSKE DVIŽNE MIZE NA LINIJI DEMAG ZA IZDELAVO KADI PRALNIH STROJEV - Dvornik, Aleš (A. Dvornik, 2010)
Diplomsko delo vsebuje predstavitev postopka konstruiranja dvižne mize. Menim, da je predlagana dobra tehnološka rešitev, hkrati pa je naprava med predstavljenimi tipi dvižnih miz najenostavnejša za vzdrževanje in cenovno ugodna. Med raziskavo, opravljeno v okviru diplomskega dela, je bila ugotovljena povezanost konstruiranja z vzdrževanjem, saj je za tekoč proizvodni proces slednje potrebno upoštevati že v sami fazi načrtovanja vsakršne naprave. Design proces of a lifting panel is presented in the work. Author belives that the design solution represents the best solution regarding maintainability and safety. Throughout the analysis, completed within the preparation of this diploma paper, a conclusion about a certain bond between design process and maintenance can be revealed. Furthermore it has been established that for fluent manufacture process, reguires that maintenance of any piece of equipment is considered already in the stage of its design.