INOVIRANJE LOGISTIČNEGA PROCESA PODJETJA SAINT GOBAIN WEBER TERRANOVA - Ciringer, Sebastijan (S. Ciringer, 2009)
Diplomska naloga analizira logistični proces v podjetju Saint Gobain Weber Terranova, ki proizvaja izdelke za zaključna dela v gradbeništvu. Inoviranje logističnega procesa v obravnavanem podjetju je še posebej zanimivo, saj se s tem področjem strokovno še nihče do sedaj ni ukvarjal. Naloga se osredotoča na optimalno načrtovanje prevozov in določanje optimalnih ravni zalog – ugotavlja, da je od uravnavanja zalog in optimizacije transporta odvisna racionalizacija logističnega procesa v podjetju. Diploma thesis analyses logistics process in the Saint Gobain Weber Terranova company, which produces products for closing work in construction industry. Innovation of logistic process in discussed company is particularly interesting, because no one has professional concerns this field so far. A diploma thesis is focused on optimization of transport planning and on determination of the optimal level of inventory – the two fields on which the rationalization of logistics process in the company depends on.