Elämyksellisen näyttelyn suunnittelu Museo-galleria Alariestoon - Lundberg, Helinä (fi=Lapin yliopisto|en=University of Lapland|, 2015)
Tämän pro gradu ---tutkielman tavoitteena oli tutkia museo-- näyttelyiden ja elämyksellisien tilojen suunnittelua. Aineisto kerättiin haastattelemalla kahta asiantuntijaa ja tutkimalla aihetta kirjallisuudesta ja internet-- lähteistä. Tutkielmaan kuuluu myös taiteellinen osio. Siinä tehtiin tilasuunnitelma Museo-- galleria Alariestoon Sodankylään. Museo-- galleriassa toimii turisti---info, myymälä, vaihtuvien näyttelyiden tila sekä perusnäyttely Andreas Alarieston teoksista. Elämyksellisyys matkailuyrityksissä on nykyään tärkeää ja se antaa tuotteelle lisäarvoa. Näyttelyn suunnittelussa tavoitteena on tuoda kävijöille kokonaisvaltainen elämys. Ihmiset kaipaavat elämyksiä, joiden avulla he pääsevät vapaa---ajallaan irtautumaan arjen paineista. Parhaimmillaan elämys tuottaa ihmisessä ajattelutavan muutoksen. Tutkimuksen edetessä esiymmärrys elämyksellisyyden merkityksestä sai vahvistuksen. Elämyksellisyys vaikuttaa positiivisesti matkailuyrityksiin ja turistit saavat tuotteesta enemmän irti, kun sen elämyksellisyyteen on panostettu The aim of this Master’s Thesis was to study exhibition design and designing experiencing spaces. The data for this study was gathered by interviewing two specialists and studying the subject from the literature and the internet. As part of the study was to make interior design for Museum Gallery Alariesto in Sodankylä. The space consist of tourist info, shop, space for changing exhibitions and an exhibition of Andreas Alariesto. Experience in tourism companies is nowadays important and it gives more value to the product. Designing an exhibition the goal is to prevent a comprehensive experience to the guests. People want experiences in their spare time, so they can secede the pressure of the weekday. In its best the experience produces a change of thinking in people. Importance of experiences got more clear during the study. Experiencing affects positively to the tourism companies. Tourists get more from the product if it is designed to be experiencing. acceptedVersion