Palvelumuotoilun ideointimenetelmät luontolähtöisten matkailupalvelutuotteiden kehittämisessä - Kumpulainen, Niina (fi=Lapin yliopisto|en=University of Lapland|, 2013)
Pro gradu - tutkielmassani tutkin kuinka palvelumuotoilun ideointimenetelmiä voidaan hyödyntää luontolähtöisten matkailupalvelutuotteiden kehittämisessä Pohjois-Lapissa. Työn luonne oli tehdä teorialähtöistä aineiston analyysiä. Tarkastelun kohteena oli Lapissa toimiva Green Care-kehityshanke ja siitä erityisesti Enontekiö-Utsjoki-ryhmän toiminta. Työpajoissa roolini oli fasilitaattorimainen. Ideoin työpajapäivien sisältöä, tallensin niissä tehdyt prosessit ja vedin niistä yhteenvedot, mutta syntyvään sisältöön en ottanut tilanteessa kantaa. Työpajoissa kehitettiin palveluita palvelumuotoilun ideointija testausmenetelmien kautta. Menetelminä käytettiin nopeita ja suoraviivaisia keinoja, esimerkiksi improvisaatioteatteria. Työpajatoiminta antoi yrittäjille mahdollisuuden verkostoitua. Nostin työssäni esille luontolähtöiseen ja kestävään kehitykseen liittyvää kirjallisuutta ja teorioita, Green Care-toiminnan sisältöä ja tuotekehitystyöpajojen antia. Avasin tutkimuksessa luontolähtöisen palvelumuotoilun mahdollisuuksia ja loin lopputuloksena suunnitteluajureita, joiden kautta voidaan luoda kestävän kehityksen mukaisia matkailupalvelutuotteita ja joita voidaan hyödyntää tulevaisuudessa Green Carehankkeen puitteissa tai muissa kestävämmän kehityksen mukaisissa palvelu-ja tuotesuunnitteluprosesseissa Lapissa. The objective of this Master's thesis is to examine how service design idea generating methods can be utilised in the development of nature based service products in Northern Lapland. The nature of the work was to make a theory-based analysis of collected data. I took part in a Green Care – development project in Lapland, and furthermore I focused on a subgroup (in Enontekiö - Utsjoki). My role in the project was to present possibilities of service design and facilitate the workshops that took place during this project. I developed the content of the two workshops, and observed activities within these workshops. These workshops were organised to generate ideas and then test them out by using service design ...