Kohdekuvaus: MOR-Y13-149: Saarijärven kumpumoreeni (Kemijärvi). Liite julkaisuun Valtakunnallisesti arvokkaat moreenimuodostumat. Suomen ympäristö 14/2007 (Ympäristöministeriö, 2014)
Saarijärven kumpumoreenialue Kemijärvi Tietokantatunnus: MOR-Y13-149 Muodostumatyyppi: Kumpumoreeni Arvoluokka: 3 Karttalehti: 3632 06 Alueen pinta-ala: 320,8 ha Korkeus: 188 m mpy. Alueen suhteellinen korkeus: 14 m Muodon suhteellinen korkeus: 12 m Moreenimuodostuman sijainti: Saarijärven kumpumoreenialue sijaitsee Kemijärven länsiosassa, Alakylästä, noin 8 km länsilounaaseen