Kohdekuvaus: MOR-Y13-112: Enijärven kumpumoreeni (Kemijärvi). Liite julkaisuun Valtakunnallisesti arvokkaat moreenimuodostumat. Suomen ympäristö 14/2007. (Ympäristöministeriö, 2014)
Enijärven kumpumoreenialue Kemijärvi Tietokantatunnus: MOR-Y13-112 Muodostumatyyppi: Kumpumoreeni Arvoluokka: 4 Karttalehti: 3623 11 Alueen pinta-ala: 169,7 ha Korkeus: 223 m mpy Alueen suhteellinen korkeus: 15 m Muodon suhteellinen korkeus: 9 m Moreenimuodostuman sijainti: Enijärven kumpumoreenialue sijaitsee Kemijärven länsiosassa, noin 9 km Javaruksesta lounaaseen