Saamen iskat ’koettaa, tarkastaa ym.’ - Kuokkala, Juha (2023)
Artikkelissa käsitellään pohjoissaamen iskat, inarinsaamen iskâđ ’kokeilla, koettaa, tarkastaa, hakea’ -verbien alkuperää ja perustellaan oletusta niiden lainautumisesta venäjän verbistä iskát' ’etsiä, hakea, etsiskellä, haeskella’. The paper discusses the etymology of North Saami iskat, Inari Saami iskâđ ’to try, investigate, examine, look for’ and argues for their origin as a borrowing from Russian iskát' ’to search, look for’. Peer reviewed