Erdőlakó denevérek élőhelypreferenciája, különös tekintettel a Pipistrellus pipistrellus és Pipistrellus pygmaeus fajokra - Kurali, Anikó (2011)
Kutatásomban a Pipistrellus pipistrellus és Pipistrellus pygmaeus élőhelyigényét vizsgáltam, különböző változók figyelembevételével. A három fő tényező a víz, az idő és a lombkorona zártsága volt, ezek függvényében vizsgáltam a denevérek abundanciáját. Bioakusztikus (ultrahang detektor, hanganalízis) módszerekkel mintavételeztem, eredményeimet statisztikai program segítségével értékeltem ki. régi képzés biológus-ökológus