A farkas (Canis lupus LINNAEUS, 1758.) evolúciója a Kárpát-medencében - Nánási, Viktória (2009)
Dolgozatom célja a felső-pleisztocén Canis spelaeus faji önállóságának vizsgálata volt, vagyis azonos-e a Canis lupus-sal, vagy különálló faj-e. Megállapítottam, hogy a hagyományosan Canis spelaeus GOLDFUSS felső-pleisztocén fajnak tekintett barlangi farkas a vizsgált karakterek alapján a Canis lupus szinonímája, nem különálló faj. Tanár szakos óratervem a biológia szakon végzett kutatásaimhoz kötöttem. Címe: Adaptív és nem adaptív evolúciós folyamatok. Ba gj