A Szürke farkas (Canis lupus) reprezentációja a magyar hagyományos médiában - Hoppál, Kitti (2022)
A Szürke farkasok (Canis lupus) és az emberek kapcsolata mindig is komplikált területnek bizonyult. A szürke farkas napjainkra már fokozottan védett fajjá vált, és ehhez nagyban hozzájárult az emberekkel való konfliktusa, és annak következményei. Szakdolgozatomban azt kutatom, hogy ezen konfliktus kialakulása a farkasokkal, milyen módon köthető az emberek megítéléséhez, és ennek kialakulásában a média milyen szerepet játszott. Kutatásom alapja az Arcanum rendszer használata, és az ott gyűjtött adatok kiértékelésének eredményei. Biológia Bsc BSc/BA