Az emberiség közös örökségének megjelenítése a nemzetközi szerződésekben - Köles, Márk Richárd (2011)
A dolgozat bemutatja emberiség közös öröksége megjelenítését a nemzetközi szerződésekben, így különösen az Antarktisz Szerződést, az ENSZ Tengerjogi Egyezményt és a Hold Egyezményt vizsgálja. A szerződésekben a nemzetközi jog sajátos szerződéstani elemeit sorra véve mutatja be az emberiség közös örökségének aktuális jogi helyzetét, és a lehetséges további fejlődés, illetve értelmezés irányait. Jogász régi képzés