Framtagning av encateringfirmas grafiska profil - Lundén, Josefin; Vestin, Elina (Högskolan Dalarna, Grafisk teknologi, 2017)
Systrarnas är en restaurang- och cateringfirma i Luleå. Syftet med denna studie var att hjälpa företaget att ta fram en ny grafisk profil som tydligt förmedlar företagets mål och värderingar. Den framtagna grafiska profilen presenterades i en grafisk manual. Studien inleddes med en semistrukturerad intervju med uppdragsgivarna för att ta reda på företagets bakgrund, vision, deras mål och värderingar. För att få en uppfattning om konkurrenternas logotyper utfördes en visuell innehållsanalys. Strukturerade intervjuer samt enkätundersökningar genomfördes för att ta reda på målgruppens åsikter om logotyp, färg, typsnitt och det grafiska utseendet. Inhämtade åsikter gav underlag för att se hur väl logotyp och grafisk profil förmedlade Systrarnas mål och värderingar. Målgruppens åsikter var sedan med och influerade Systrarnas val av den slutliga grafiska profilen. Den slutgiltiga grafiska profilen och logotypen som togs fram som förslag till Systrarnas visades förmedla företagets värderingar och mål, förtroendeingivande, kompetens och familjeföretag, vilket även var målet med föreliggande studie. Systrarnas is a restaurant and catering company in Luleå. The purpose of this study was to help the company develop a new visual identity that clearly conveys the company's goals and values. The developed graphic profile was presented in a graphic manual. The study began with a semi-structured interview with the principals to find out the company background, vision, goals and values. A visual content analysis was performed to analyze the competitors' logotypes to get an idea of how companies within the same industry profile themselves. Structured interviews and surveys were conducted to determine the target group's opinions about the logotype, colors, fonts and graphic appearance. Their opinions gave basis to see how well the logotype and graphic identity brokered Systrarnas goals and values. The target group's views affected Systrarnas selection of the final graphic profile. The final graphic profile and logotype were ...