Fisketurisme i Nordkapp. En studie av fisketurisme i et fiskerisamfunn preget av turisme. - Børtveit, Bjarte (The University of Bergen, 2008)
I mitt masterprosjekt har jeg studert fiskeriturisme i Nordkapp kommune. Prosjektet har hatt som mål å se på forskjellige strategier for å drive med turistfiske. Ønsket er å få en bedre forståelse for hvilke produkter som tilbys, og hvilke prosesser som skaper utviklingen av fisketurisme i Nordkapp. Geografifaget markedsfører seg ofte med spørsmålet: ”Hvorfor akkurat slik, akkurat her?”, og skulle dermed være godt egnet som hjelpemiddel for å besvare mine spørsmål. For å belyse temaet nærmere har jeg utarbeidet en hovedproblemstilling og en underproblemstilling. Hovedproblemstillingen tar utgangspunkt i samtlige bedrifter jeg kom i kontakt med i studieområdet, hvorpå jeg vil forsøke å se om det er noen fellesnevnere eller store forskjeller i deres strategier. GEO350 MASV-GEOG