Brødremenigheden på Færøyene sommeren 2022: Observasjoner av forhold medlemmer var opptatt av - Lida, Vilhelm Edvard I (The University of Bergen, 2023)
Gjennom et ni uker langt feltarbeid, som begynte med at jeg ville utforske min farfars religiøse liv, fant jeg at medlemmer av Brødremenigheden i Tórshavn satte ord på sosiale spørsmål eller forhold i dag ved å sammenligne de med tidligere tiders forhold. Dette ga innsikt i hvordan de så på deres forhold til det færøyske samfunnet, til hverandre, til andre og til seg selv sommeren 2022. Det kom frem at det har blitt forhandlet frem nye kjønnsroller, at det er mindre forekomst av kjønnet klesbruk i møtene, at bruken av det færøyske språket i dag var en selvfølge samt del av «hvem de er», at det var lettere for dem å delta i den årlige nasjonalhøytiden Ólavsøka, at det ikke lenger er åpenlyst for noen hvorfor de skal holde evangeliske møter, at de i større grad tillater og i mindre grad fordømmer bruken av alkohol, og at deres identitet, som tidligere til dels har blitt definert av en følelse av å bli «sett ned på» og adskilt fra samfunnet, har endret seg da noen føler seg mindre adskilt i dag. Medlemmer av Brødremenigheden mente at det var lettere å delta i samfunnet i dag enn det var tidligere og at de, sammen med samfunnet, har endret seg for å gi plass til nye kjønnsroller og en endret deltakelse i Brødremenighedene. This paper focuses on a Faroese protestant religious community called "Brødremenigheden" and how their members compared social relationships and factors to previous relationships. Religionsvitenskap mastergradsoppgave RELV350 MAHF-LÆHR MAHF-RELV