Tillit til politikere og eksperter i krisesituasjon: Søringkarantene - Fagererng, Aina Elise (The University of Bergen, 2021)
Dette forskningsprosjektet tar for seg en av de største debattene som var i starten av Koronapandemien; Søringkarantene-debatten. Dette for å undersøke hvordan myndigheter, politikere og eksperter har håndtert situasjonen når de selv ikke vet sikkert hva som er rett å gjøre. Prosjektet starter med å gi en introduksjon i kapitel 1 om tematikken hvor tema blir presentert rundt utviklingen av pandemien og deretter hvordan debatten startet og fikk navnet «søringkarantene». Her presenteres motivasjonen for prosjektet, og hvilken interesseverdi dette har for forskning og samfunn. Og problemstillingene om (1) hvordan politikere og eksperter strategisk etablerer sin troverdighet knytt til saken, og (2) hvordan disse etableringen blir oppfattet av mottakerne, og de forskningsspørsmålene som kommer med. I kapitel 2 presenteres tidligere forskning på tillit i Nord-Norge, introduksjon i demokratiteori opp mot pandemi, og debattkultur. Og avsluttes med å presentere noen retoriske strategiske virkemidler og se på noen retoriske retningslinjer for retorisk arbeid som har som formål å gi begrepsforklaringer og kontekst til arbeidet. Utarbeidelse av metode og material-presentasjon kommer i kapitel 3. Her vil jeg framgangsmåten for bruk av metodetriangulering ved å kombinere tekst- og innholdsanalyse med kreative intervjuer. Dette er en debatt med flere perspektiver og kompleksitet, så det er mye som skulle kartlegges, i kapitel 4 presenteres overblikket av debatten og dens fire underdebatter; (1) den politiske debatten, (2) den helsefaglige debatten, (3) den juridiske debatten og (4) den personlige debatten. Dette for å gi et overblikk over materialet som er jobbet med, med fokus på de ekspertene og politikerne som har fått størst plass i den helhetlige debatten. Videre i kapitel 5 vil du kunne lese mer konkret om hver aktør i debatten, hvilken retorikk har de brukt og hvordan har dette blitt mottatt. Her vil det både siteres fra avsender og fra andre debattinnlegg for å vise konkrete eksempler for å forklare vurderingen av ...