Linda Hamrin Nesby: Hamsundisputas: ”En analyse av Knut Hamsuns romaner Pan, Markens grøde og Landstrykere med utgangspunkt i kronotopbegrepet." - Nesby, Linda (Nordlit, 2010)
Disputas avholdt ved Universitetet i Tromsø, 17. juni 2009. Avhandlingen er tilgjengelig i vitenarkivet Munin.