Margrethe Kitti – siida eamit og tromsøsame - Sveen, Stine Benedicte (Norges arktiske universitetsmuseum og akademi for kunstfag, 2025)
Margrethe Lango Kitti eller Máhte Márge er et kjent navn over hele Sápmi. Margrethe fikk i sin samtid anerkjennelse og respekt som overhode for en reindriftsfamilie og i kraft av sin personlighet. Hun tilhørte reindrifta i Tromsøområdet hele sitt liv. Først som flyttsame og så med helårsdrift.