Rávdnjevággi og Romssavággi − sommarheimane som gjekk tapt - Fonneland, Trude; Sommerseth, Ingrid (Norges arktiske universitetsmuseum og akademi for kunstfag, 2025)
Rávdnjevággi (Finnheia) og Romssavággi (Tromsdalen) er ettertrakta beiteområde for reindrift. Dei frodige dalområa har i fleire hundre år vore dei største buplassane i den samiske tamreindrifta i nord. Dei mange spora i landskapa, munnlege og skriftlege kjelder og eit rikt fotomateriale er en viktig del av Tromsø sin historie som vert synleggjort gjennom utstillinga Rávdnji.