«Emellomm Grønllandt oc Rytzlandt»: Grønlands forhold til omverden på gamle kart - Grohse, Ian Peter (Norges arktiske universitetsmuseum og akademi for kunstfag, 2024)
Alle som kaster et blikk på et moderne kart, vil skjønne at Grønland ligger langt unna Russland. For fem hundre år siden var ikke dette like opplagt. I denne artikkelen skal vi se nærmere på en misoppfatning om Grønland som var utbredt på den tiden da de eldste kartene over nordområdene ble trykt.