Gjerdneset, Harstad k. : Arkeologisk overvåking i gårdshaug id. 9349 - Henriksen, Jørn Erik (Tromura, 2023)
Arbeidet med å skifte ut en strømstolpe i gårdshaugen Id. 9349-1 ble den 27.6.22 overvåket av arkeolog fra Norges arktiske universitetsmuseum. Usikkerhet fra tiltakshaver om grunnforhold o.l. innebar at sikringstiltak som fordret inngrep i masser som ikke allerede var omrotet ikke kunne utelukkes. Dette viste seg ikke å være nødvendig, ettersom den nye stolpen kunne plasseres i samme hull som den gamle, og sikres på samme sted. Det kunne fastslås at tiltaket ikke berørte gårdshaugens intakte områder, og neppe medførte inngrep som forstyrret annet enn moderne dyrkingslag.