Design Thinking as a Master Idea - Pettersen, Hilde Marie; Moldenæs, Turid (Nordlit, 2022)
In diesem Artikel zeigen wir, dass Design Thinking als Master-Idee verstanden werden kann; eine weit verbreitete Idee, die einen besonders hohen Stellenwert und Legitimität erlangt hat. Es hat wiederum anderen organisatorischen Rezepten und Standards Legitimität verliehen. Wir zeigen auch, dass Design Thinking ein rationalisierter Mythos ist, der von seinem generischen Charakter getrieben wird. I denne artikkelen viser vi at designtenkning kan forstås som en masteridé, en idé som har en særlig legitimitet og utbredelse. Den har igjen gitt legitimitet til flere andre organisatoriske oppskrifter og standarder. Vi viser også at designtenkningen er en rasjonalisert myte som særlig er drevet frem av dens generiske karakter.