Det juridiske fakultet og Handelshøgskolen ved UiT tester ut kontraktsforhandlinger på digitale plattformer høsten 2020: Design og gjennomføring - Arntzen, Svein Kristian; Alteren, Gro (Septentrio Reports, 2021)
Synkron digital undervisning (DigiPS-undervisning) i faget kontraktsforhandlinger er ikke gjennomført tidligere ved UiT. Undervisningen høsten 2020 var dermed første mulighet ved UiT for å samle erfaring og kunnskap om planlegging av undervisning og bruk av simulering og rollespill med DigiPS som ramme. Vi har siden 2011 samarbeidet om felles undervisning over to dager for studenter ved Det juridiske fakultet (Jurfak) og Handelshøgskolen i Tromsø (HHT). Fellesundervisningen har frem til 2020 vært gjennomført ved fysisk oppmøte, og hvor lokalene ved Jurfak har blitt brukt. Coronasituasjonen trigget planleggingen og gjennomføringen av forhandlingene som heldigitale løsninger. Vi gir en redegjørelse for planleggingen og undervisningen. Å lære studentene hvordan digitale plattformer kan brukes med det formål å samarbeide med andre samsvarer med hva næringslivet ønsker seg av egenskaper hos kandidater som utdanner seg; å beherske digitale løsninger. Næringslivet etterlyser også kandidater som har tilegnet seg «soft skills»; å kunne jobbe i grupper og på tvers av teams, noe forhandlingsøvelser tilrettelegger for. Det er derfor særskilt viktig at den forhandlingskompetansen som Jurfak og HHT har etablert blir ytterligere utviklet. Synkron digital undervisning (DigiPS-undervisning) i faget kontraktsforhandlinger er ikke gjennomført tidligere ved UiT. Undervisningen høsten 2020 var dermed første mulighet ved UiT for å samle erfaring og kunnskap om planlegging av undervisning og bruk av simulering og rollespill med DigiPS som ramme. Det juridiske fakultet og Handelshøgskolen i Tromsø har siden 2011 samarbeidet om felles undervisning over to dager hvor studentene blandes og praktiserer kontraktsforhandlinger. Fellesundervisningen har frem til 2020 vært gjennomført ved fysisk oppmøte. Coronasituasjonen trigget planleggingen og gjennomføringen av forhandlingene som heldigitale løsninger hvor vi kombinerte fire ulike plattformer. Utviklingen av prosjektet Digitale kontraktsforhandlinger startet i april 2020 med jevnlige møter og teknisk bistand frem til gjennomføringen av prosjektet i perioden 29 oktober til 4 november. Rapporten deler vår erfaring fra planleggingsfasen og gjennomføringen, samt deler våre refleksjoner når det gjelder bruk av digitale plattformer i undervisningen.