Effekten av akutt sult og emosjonelt stress på vommiljø og kjøttkvalitet i rein - Mathiesen, Svein D.; Ursin, Holger; Sundberg, Håkan; Orpin, Colin G.; Blix, Arnoldus Schytte (Rangifer, 1986)
Resultatene er derfor hittil negative når det gjelder vår hypotese om at stress påvirkervommiljøet og dermed kjøttkvaliteten. Det er imidlertid tvilsomt om dyrene som var slaktet i Kautokeino var tilstrekkelig stresset til å gi et klart utslag. Det bør i denne sammenheng fremheves at det ikke ble påvist dårlig lukt eller andre subjektive tegn på dårlig kjøttkvalitet under slaktingen.