Situasjonen i Norge etter Tsjernobyl og tiltak som iverksettes - Bye, Karstein (Rangifer, 1986)
Målet for alle forsøkene er en praktisk anvendelse i reindriften. Foring med kraftfor, med slikkestein rik på kalium som tilskudd, synes å være det mest aktuelle tiltaket foreløpig. På sikt (neste slaktesesong) kan bruk av ferrocyanider bli det mest effektive tiltak for å hindre opptak av cesium.