Försök till utfodring av renar under vinter 1981 och 1982 - Nieminen, M.; Pokka, A. (Rangifer, 1984)
Renarna åt gärna färsk lav i medeltal 4-5 kg/dygn (1,4-1,8 foderenh./dygn), torrt hö däremot endast 1,5 kg/dygn (0,8 foderenh./dygn). Malning av hö ökade konsumtionen.