Biotelemetri - bättre fallrensdiagnoser? - Nordkvist, Magnus (Rangifer, 2013)
Foredraget tar for seg flere undersøkelser om fallrein og går særskilt gjennom den som ble foretatt i Umbyn 1974 - 1980.Telemetri brukt for fra sommeren 1979. Erfaringen tilsier at "vi med dennasöketeknik för in fallreinsdiagnostiken i ett nytt skede"