Rovdjur - Bjärvall, Anders (Rangifer, 2013)
Vissa resultat från pågående undersökningar i Sverige angående samband mellan rovdjur och renar har nyligen publicerats (bl a i Ambio 1/81) och i foredraget redovisades sammanfattningar av några andra arbeten som är av intresse vid en diskussion av detta problem.