Oversikt over tapene i Norge - Kosmo, Ansgar (Rangifer, 2013)
I Norge har det vært laget offentlige utredninger om reindriften de siste 100 år, og av nærsagt alle går det fram at risikoen for tap er store. Vi vet at tapene er store når forholdene er ugunstige, fremdeles kan vi gjøre lite for å hindre det, og fremdeles har vi problemer med å dokumentere dem.