Forord ved redaktøren og innholdsliste - Skjenneberg, Sven (Rangifer, 2013)
NORs arbeidsutvalg vedtok i møte i Helsingfors 25. februar 1981 at det første forskermøte i NORs regi skulle vies temaet ”Tap av rein”. Som sted for møtet ble valgt Hemavan i Sverige. Konferansen samlet 38 deltakere.Hovedhensikten med konferansen var:1. Få oversikt over tapenes omfang.2. Klarlegge status for den eksakte viten om tapsårsakene.3. Drøfte, eventuelt prioritere emner for fremtidige forskningsprosjekter innen temaet.