Krmilnik za motorizirano podstrešno lestev - KASTELIC, ROK (2016)
V diplomski nalogi je opisan celoten postopek izdelave krmilnika za motorizirano delovanje podstrešne lestve. Krmilnik omogoča, da uporabnik dostopa do podstrešja samo s pritiskom na tipko ODPRI, prav tako pa s tipko ZAPRI izdelek poskrbi za samo zaprtje podstrešja. Opisan je celoten postopek od ideje, risanja, izdelave vezja, sestave in na koncu samega testa. Izdelek je razdeljen na krmilno ploščo in eno ali več kontrolnih plošč, ki so med seboj povezane. Na sami kontrolni plošči sta dve tipki, ki služita za odpiranje in zapiranje, ter LED indikatorji za indikacijo stanj motorjev in napake. Krmilna plošča vsebuje mikrokrmilnik in gonilnike motorjev za dvigovanje in spuščanje lestve in pokrova podstrešja. Testiranje programa za mikrokrmilnik je potekalo na manjši maketi. The thesis describes the complete design and manufacturing process of a motorized loft ladder controller. The controller enables the user access to the loft only by pressing one of the OPEN or CLOSE buttons. It is described from initial idea, circuit design and manufacturing, assembly and final testing. The product is divided into a controller board and one or more control panels connected to each other. There are two buttons on the control panel used for opening and closing, and LEDs for indicating motor states and errors. The controller board contains a microcontroller and drives the motors that move the ladder and a cover for attic. The microcontroller software was tested on a small model.