Matematični izrazi grškega izvora : študijsko gradivo : zgodovina matematike - Razpet, Marko (Ljubljana, Univerza v Ljubljani, Pedagoška fakulteta, Oddelek za matematiko in računalništvo, 2015)
Pričujoče delo je poskus predstavitve nekaterih matematičnih izrazov grškega izvora v slovarski obliki. Ko v tem delu govorimo o grščini, mislimo na klasično grščino, na jezik Platona, Aristotela in Evklida. Nekateri izrazi so pristni in so jih uporabljali že Grki sami, nekateri pa so nastali kasneje v Evropi. Grški ter latinski jezik sta zelo eksibilna in omogočata sestavljati iz osnovnih besed nove. Oba jezika sta bogat vir, kamor se pogosto oziramo, ko potrebujemo novo besedo. Ne samo v matematiki, tudi v filozofiji, medicini, fiziki in drugih znanostih je vse polno besed grškega izvora in še vedno nastajajo nove.