Informacijsko vedenje laikov pri iskanju zdravstvenih informacij - Batista, Jerneja (J. Batista, 2015)
Zdravje je postalo eno izmed najbolj iskanih in razširjenih tem tako v medijih kot v vsakdanjem življenju vsakega posameznika. S pomočjo razvoja različnih medijev in strokovnega znanja smo svoje znanje o zdravju postopoma nadgradili, nenehna komunikacija pa je doprinesla k temu, da smo tudi vedno bolj obveščeni. In čeprav so predniki večkrat svoje zdravje prepuščali zgolj strokovnjakom, se dandanes o svojem zdravju informiramo sami. Aktivno in pasivno spremljanje različnih podatkov, informacij in dejstev s področja medicine je tako postala stalnica, informacijski viri pa se po svoji točnosti velikokrat razlikujejo. Health has become one of the most sought-after and extended topics in the media and in everyday life of each individual. With the development of various media and expertise we upgraded our knowledge, constant communication is contributed to the fact that we are also becoming more informed. Although our ancestors trusted only a doctor, nowadays we trust ourselves and searched informations. Active and passive monitoring of various data, information and facts in the field of medicine has also become a fixture, but not the all information sources are trustful and correct.