Prezimovanje velikega škurha Numenius arquata, pribe Vanellus vanellus in liske Fulica atra na Kolanskem blatu (otok Pag, Hrvaška) - Tome, Davorin (Društvo za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije, 2015)
In the years 1998 - 2002, the wintering Eurasian Curlews Numenius arquata, Northern Lapwings Vanellus vanellus and Common Coots Fulica atra were counted at Kolansko blato (Pag Island, Croatia) . From 15 to 31 Eurasian Curlews, 0 to120 Northern Lapwings, and 300 to 500 Common Coots were recorded. V letih 1998 do 2002 sem na Kolanskem blatu (otok Pag, Hrvaška) štel prezimujoče velike škurhe Numenius arquata, pribe Vanellus vanellus in liske Fulicd dtrd. Velikih škurhov je bilo med 15 in 31 osebkov, prib med 0 in 120 osebkov ter lisk med okoli 300 in 500 osebkov.