Strojni vid in FPGA - Drobnič, Liam (L. Drobnič, 2022)
V zaključni nalogi bo predstavljena sestava in delovanje FPGA vezja, njegove prednosti in razlogi za uporabo v primerjavi z ostalimi vezji, postopek programiranja FPGA-ja in pa moˇznosti uporabe v industriji, s poudarkom na uporabi strojnega vida . Predstavljen bo tudi lasten enostaven primer uporabe FPGA-ja za namen strojnega vida in postopek kako lahko sami uporabimo FPGA vezje v namene tega. The thesis will present the composition and operations of the FPGA circuit, its advantages and reasons for use compared to other circuits, the FPGA programming process and the possibilities of use in industry, with an emphasis on the usage of machine vision. We will also present our own simple example of using FPGA for the purpose of machine vision and the process of how we can use the FPGA circuit for this purpose.