Velike zveri - ekologija ter sobivanje z njimi - Pšeničnik, Ana; Štajdohar, Petra; Tomažič, Iztok (Biotehniška fakulteta, Oddelek za biologijo, 2021)
Namen priročnika za učitelje v osnovni šoli z naslovom "Velike zveri - Ekologija ter sobivanje z njimi" je uresničevanje učnih načrtov na čim bolj interaktiven in zanimiv način za učence, slednje pa poteka preko podajanja aktualnih tem o velikih zvereh. Priročnik je razdeljen po triadah osnovne šole, posamezno poglavje pa sestoji iz razlage za učitelja in delovnega lista za učence, ki ga lahko učitelj_ica sam_a natisne. Naloge so sestavljene tako, da učenci kar največ naredijo sami. Znanje, ki je uporabljeno v priročniku, je plod različnih projektov o velikih zvereh, povzeto pa je bilo v okviru projekta Carnivora Dinarica.