Velike zvijeri - ekologija i suživot s njima - Pšeničnik, Ana; Štajdohar, Petra; Tomažič, Iztok (Biotehnološki fakultet, Odjel za biologiju, 2021)
Svrha priručnika za učitelje u osnovnim školama pod naslovom "Velike zvijeri - Ekologija i suživot s njima" je provesti nastavne planove i programe na najinteraktivniji i najzanimljiviji način za učenike, a potonji se odvija kroz predstavljanje aktualnih tema o velikim zvijerima. Priručnik je podijeljen u trijade osnovne škole, a svako se poglavlje sastoji od objašnjenja za učitelje i radnog lista za učenike, koje učitelji mogu sami isprintati. Zadaci su sastavljeni na takav način da učenici što više rade sami. Znanje korišteno u priručniku rezultat je različitih projekata na velikim zvijerima i sažeto je u sklopu projekta Carnivora Dinarica.