Pomen jezika v procesu institucionalnega ukrepanja v primerih nasilja v družinah - Palaić, Tina (Znanstvena založba Filozofske fakultete, 2021)
Pri ukrepanju v primerih nasilja v družinah igra poleg zakonodaje in doktrine vsake posamezne stroke bistveno vlogo interakcija med udeleženimi akterji. Avtorica poudari pomen jezika v tej interakciji, opozori na proces prepoznavanja žrtve in skupno grajenje zgodbe med žrtvijo in strokovnjakom, s čimer poudari subjektivnost procesa nastajanja vednosti o primeru, v katerega so strokovnjaki sami s svojo osebnostjo neposredno vključeni. When dealing with violence within the family, in addition to laws and the doctrines of different professions, a crucial role is played by interaction among those involved. The author focuses on the role of language in this interaction, drawing attention to the process of identifying victims and the joint construction of a story by the victim and the expert in doing so, she emphasises the subjectivity of the process of building understanding of a case, in which experts themselves are directly personally involved.