Implementacija modela informacijskega sistema za podporo poslovanju študentskih klubov - PAJEK ARAMBAŠIĆ, ŽAN (2018)
Informacijski sistemi so vseprisotni v današnjem življenju. Dobro za- snovan informacijski sistem lahko uporabnikom olajša delo in jim ponudi prave informacije ob pravem času. Zato je ključno, da so ti sistemi skrbno načrtovani in kasneje izdelani po načrtu. Glede na namen sistema, njegovo delovanje ter uporabo sistem uporablja različne tehnologije, da lahko deluje. Poleg tega izbrane tehnologije zaradi svojih specik in omejitev določajo, kako bo model sistema implementiran v sami tehnologiji in obratno. Tu se pri izdelavi sistema pojavi vprašanje, kako dobro implementirati model glede na ciljno tehnologijo. Namen naloge je razjasniti uporabo ter izdelavo sistema na podlagi modela. Z enostavnim primerom modela informacijskega sistema za podporo poslova- nju študentskim klubom bomo predstavili, kako poteka proces modeliranja ter implementacije modela sistema. Information systems are all present in today's world. A well designed infor- mation system can help users by delivering the right information at the right time. Modeling and later implementation of that model are therefore paramount for a good end product. In this work we will therefore present a model of an information system in the form of a modern web application. By comparing the model and the actual system we will show and explain the differences that occur, problems and potential solutions. The goal is to find and solve the most common problems that programmers and architects face when designing and implementing an information system.