PRENOVA PRIDELOVALNEGA PROCESA V PODJETJU ZA IZDELAVO HRANE - ALISPAHIĆ, ADELITA (2018)
Glavni in največji problem v diplomski nalogi nastopa ravno v tem, da je čas izdelave čokolade daljši kot bi bil lahko sicer, obenem pa gre za preobremenjenost vseh delavcev. To, da je čas trajanja izdelave čokolade tako dolg, pomeni tudi manjšo količino izdelave čokolade, kar pomeni tudi, manj obdelanih strank. Zaradi tega lahko pride tudi do nezadovoljstva strank, kot tudi do utrujenosti in nezbranosti zaposlenih. Na kratko povedano, želim skozi diplomsko nalogo pokazati, da je postopek izdelave čokolade, ki ga trenutno uporabljajo v podjetju predolg in da obstajajo načini, kako postopek skrajšati in razbremeniti zaposlene. Ena od možnosti je ta, da v postopek vključijo več tehnologije. Moj cilj v nalogi je, da skrajšam čas izdelave čokolade po naročilu, prav tako pa s tem razbremenim zaposlene v podjetju. Vse postopke bom predstavila v programu AsIs in ToBe, kjer bo že po sami sliki razvidno, da je skrajšan postopek prava rešitev za podjetje. The main and biggest problem in a paper degree appears, when the time of the chocolate making is longer than it could be. At the same time it is overload for all the workers. That the duration time of the chocolate making is so long also means a smaller amount of the chocolate making, which also means less clients. It can come to dissatisfaction of clients, as well as exhaution and distracted empleyees. Briefly speaking, I want to show you through my paper degree, that the process of the chocolate making, which is currently used in the company too long and there are ways how to short down and relieve the employees. One of the ways is to INTRODUCE more technology in the process. My goal in the paper degree is to shorten the time of the custom chocolate making and to relieve the employees in the company. I will present all the procedures in the AsIs and ToBe programme, where it will be cleared in the picture that the shorten process is the right solution for the company.