Työpaja: Tenon vesistöalueen tulevaisuuden visiot - Bjärstig, Therese; Brattland, Camilla; Jokinen, Mikko; Hiedanpää, Juha (Umeå universitet, Statsvetenskapliga institutionen, 2025)
RecoSal-hankkeen tavoitteena on tukea yhteistoiminnallista hallintaa, jolla pohjoisimmassa Fennoskandiassa sijaitsevan Tenojoen (norjaksi Tana, saameksi Deatnu) vesistön monimuotoisia lohikantoja saadaan elvytettyä. Hankkeessa tutkitaan, miten geneettisesti monimuotoisten lohikantojen tilan arviointia ja hoidon tietopohjaa voidaan laajentaa yhdistämällä tieteellistä ja paikallista tietoa. Tätä varten luodaan yhteistyöhön pohjautuva Tenon lohifoorumi, joka toimii monikulttuurisessa, perinteistä ja alkuperäiskansojen tietämystä sekä heidän oikeuksiaan arvostavassa ympäristössä. RecoSal-hanke tarjoaa poikkitieteellistä asiantuntemusta tehokkaiden ja sosiaalisesti kestävien hallinnointi- ja hoitokäytäntöjen kehittämiseksi ja toteuttamiseksi. Tavoitteena on ekologinen suojelu ja köyhtyneen biodiversiteetin palauttaminen. English version: Deatnu watershed Future Vision Workshop Sami language version: Deanu čázadaga Boahtteáiggi Višuvnna Norwegian version: Workshop: Fremtidsutsikter for Deatnu/Tana RecoSal