Gjenoppbygging av laksebestandene og fiskekulturen i Tanaelva : oppstartsmøte - Bjärstig, Therese; Brattland, Camilla (Umeå universitet, Statsvetenskapliga institutionen, 2024)
RecoSal-prosjektet har som mål å støtte gjenoppbygging av laksebestandene i Tanavassdraget. Gjennom å etablere samarbeidsforum i et Living Lab vil prosjektet bidra til å forbedre kunnskapsproduksjon for god lakseforvaltning. Det legger særlig vekt på å utvikle bestandsspesifikke målbaserte vurderingsmåter for genetisk adskilte laksepopulasjoner som verdsetter lokal og urfolks kunnskap (ILK) og fiskerettigheter. RecoSal-prosjektet vil til slutt tverrfaglige råd for utvikling og gjennomføring av effektive og sosialt bærekraftige styrings- og forvaltningspraksiser for å bevare naturmiljøet og gjenoppbygge biologisk mangfold. Translations: English: "Recovering diversity in salmon populations and cultures of fishing in the subarctic river Teno: stakeholder meeting and kick-off" Sami language: "Luossamáddodaga máŋggabealatvuođa máhcaheapmi ja guollebivddu kultuvrrat Deanus: berošteaddjiid čoahkkin ja álggaheapmi" Finnish: Tenojoen lohikantojen ja kalastuskulttuurin elvyttäminen: sidosryhmien kokous ja aloitustilaisuus RecoSal