Aktuellt om anatomiska samlingen vid Lunds universitet - Bergman, Jenny (De skånska landskapens historiska och arkeologiska förening, 2022)
Den 9 september 2022 överlämnade Lunds universitet kraniet av en samisk man till Arjeplogs sameförening. Detta var den första återlämningen av en samisk kvarleva ur Lunds universitets anatomiska samling .