Puheenvuoroja arktisesta taiteesta ja muotoilusta - Jokela, Timo; Nikula, Silja; Häkkilä, Jonna (Lapin yliopisto, 2020)
Arktinen taide ja muotoilu on elävä ja alati kirkastuva käsite, joka syntyi Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnassa. Nykyään se hahmottaa tiedekunnan profiilia osana koko yliopiston strategiaa, mahdollistaen monialaisen ja moniäänisen pohdinnan taiteen ja muotoilun mahdollisuuksista ajassamme. Kun tutkimus, taiteellinen toiminta ja koulutuksen pedagogiset toteutukset niveltyvät toisiinsa, muodostuu kokonaisuus, joka vastaa maailmanlaajuisten muutostrendien asettamiin haasteisiin. Toisekseen, sen kautta paikalliset toiminnot ja kehittämistyö voivat kytkeytyä kansainvälisiin verkostoihin. Teos esittelee monimuotoisesti arktisen taiteen ja muotoilun ulottuvuuksia, vastakohtaisuuksiakin. Samalla se juhlistaa Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan 30-vuotista taivalta.