Mittaushistorian lämpimin avovesikausi Inarijärvellä - Salonen, Erno; Turunen, Minna; Rasmus, Sirpa (2025)
Inarijärven avovesikaudesta 2024 tuli koko järven pitkän lähes 75-vuotisen mittaushistorian ylivoimaisesti lämpimin. Avovesikauden lämpötilan nousu vaikuttaa myös paikalliseen muikkukantaan.