Kohti kulttuurisensitiivistä matkailua:Suomen Lappi - Kugapi, Outi; Höckert, Emily; Lüthje, Monika; Mazzullo, Nuccio; Saari, Ritva (Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutti, 2019)
Julkaisussa luodaan yleiskatsaus Suomen Lapin matkailun nykytilaan ja tulevaisuuteen kulttuurisensitiivisyyden näkökulmasta. Mitä kulttuurisensitiivisyys tarkoittaa? Miksi sen huomioiminen Lapin matkailussa on tärkeää? Miten sitä voitaisiin vahvistaa ja mitä haasteita siihen sisältyy? Kysymyksiä tarkastellaan erityisesti saamelaisten kulttuurien näkökulmasta. Julkaisu pohjautuu 44 lappilaisen matkailutoimijan haastatteluun.