Topophilia Vol. II -näyttely - Hernandez Cervantes, Fabiola (Lapin taiteilijaseura, 2023)
Lola Cervantin Topophilia-sarjan toinen osa rakentaa samoille teemoille kuin hänen helmikuussa nähty Kuukauden taiteilija -näyttelynsä. Topofilia voidaan määritellä tunnepitoiseksi sidokseksi ympäristöön: henkilön henkiseen, emotionaaliseen ja kognitiiviseen siteeseen paikkaan. Termi tulee kreikan sanasta topos ”paikka” ja philia, ”rakkaus”. Nähtävillä on sarja karttoja, tekstiili-sekatekniikkapiirroksia ja konseptista inspiroitunutta runoutta. Lola Cervant (s. Meksiko, 1989) on muotoilija ja taiteilija, joka käyttää piirustusta välineenä käsitellessään naiseuteen ja maa-alueisiin liittyviä teemoja. Hänen päätutkimuskohteenaan on käsityön ja muotoilun vuorovaikutus yhteistyöprosessien ja taideperustaisten menetelmien avulla. Cervant keskittyy kestävyyteen ja perinteiseen tietoon. Tällä hetkellä hän työskentelee ja asuu Suomessa, jossa hän on Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan tohtorikoulutettava ja Lapin taiteilijaseuran hallituksen jäsen. Hän on pitänyt yksityisnäyttelyitä Meksikossa, Unkarissa, Slovakiassa ja Suomessa.