Category is Arctic Pride - kantaaottavaa muotia -valokuvanäyttely : kuratointi - Wathén, Jani; Laxström, Karoliina; Oksanen, Johanna (Lapin yliopisto, 2024)
Category is Arctic Pride -valokuvanäyttely esittelee muodin ja tekstiilisuunnittelun koulutusohjelman opiskelijoiden Arctic Pride X MUTE -projektin aikana suunnittelemaa ja toteuttamaa kantaaottavaa muotia. Luomusten lähtökohtana on muodin ja aktivismin yhdistäminen. Valokuvissa esillä olevat asukokonaisuudet esittelevät opiskelijoiden näkökulmia sukupuolittuneiden roolien ja yksilöllisten identiteettien ilmaisemiseen pukeutumisen ja muodin avulla. Näyttelyn teokset juhlistavat monimuotoisuutta, tasa-arvoa ja yhteisöllisyyttä sekä herättävät keskustelua sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen asemasta Lapissa. Näyttely koostuu yhdeksän suunnittelijan muotiluomuksista otetuista valokuvista. Näyttelyssä esiteltävien töiden takana ovat muodin ja tekstiilisuunnittelun koulutusohjelman opiskelijat Aliisa Turunen, Helmi Wacklin, Anne Oksanen, Kati Kosonen, Noora Kyngäs, Mico Ekberg, Noa Autio, Oili Juvonen ja Tanya Koivisto. Projektin ohjaamisesta ja näyttelyn kuratoimisesta ovat vastanneet muodin ja tekstiilisuunnittelun koulutusohjelmasta yliopisto-opettaja Jani Wathén, yliopistonlehtori Karoliina Laxström ja yliopistonlehtori Johanna Oksanen. Näyttelyssä esillä olevat kuvat on ottanut yliopisto-opettaja Jani Wathén. Projekti on toteutettu osana Arctic Pride 2024 -tapahtumaviikkoa, jolloin kuvissa olevat asukokonaisuudet olivat esillä Arctic Pride X MUTE -yhteistyömuotinäytöksessä maaliskuussa 2024.